Kamu Dünyasına Dair

KOSGEB Kredisi / Hibesi Almaya Hak Kazanmış Proje Örnekleri

Günümüzde insanlar hayatlarını devam ettirebilmek için bir maddi gelir sağlamak zorundadırlar. Kimi zaman başka bir işletme ücretli olarak çalışılırken kimi zaman kişiler kendi işletmelerinin sahibi olmak amacıyla bazı girişimlerde bulunurlar. Bir işletmede maaşlı oalrak çalışan kişilerin belirli kurallar ve sınırlamalar içerisinde istenen düzenli işleri yerine getirmesi gerekir. Bazı insanlar bunu sorun etmezken bazıları ise hayatlarına bu durumdan dolayı mutsuz devam ederler. Mutsuz bir hayat sürmek de sadece sizi değil aynı zamanda çevrenizdekileri de etkileyen bir durum haline gelir. Bu gibi sebeplerden kaynaklı bazen insanlar para kazanmak için kendi işlerini kurmayı tercih ederler. Kendi işini kurmanın ücretli çalışmaya nazaran birçok avantajı vardır. Bu avantajlar kişiden kişiye değişmekle birlikte hırslı, yönetmeyi ve başarıyı seven, özgür gibi kavramları benimseyebilen insanlar bu avantajlardan faydalanabilir. Kendi işini kurmak isteyen kişiler için birçok destek programı ortaya çıkmıştır. Bunlardan bir tanesi de KOSGEB kredileri veya hibeleridir.

KOSGEB Nedir?

KOSGEB’in açılımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. KOSGEB adından da anlaşılacağı üzere kendi işini icra eden ve etmek isteyen kişilere destek için kurulmuş bir kuruluştur. 2009 senesinden önce sadece sanayi alanına desteklerde bulunan kuruluş, 2009 senesi sonrasında yeni girişimleri de desteklemeye başlamıştır. Eğer KOSGEB şartlarına uyan bir kuruluşunuz veya fikriniz var ise KOSGEB’e başvurarak devlet desteği talep edebilirsiniz. Bu destekler hibe, kredi ve faizsiz kredi şeklinde olabilir. KOSGEB’den hibe alanlar, yani KOSGEB girişimcilik desteği alanlar destek almadan bu işlere başlayanlara göre daha avantajlı olabilirler.

KOSGEB’den detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan ilgili internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra KOSGEB’in destek verebileceği sektörlerin tam listesini yine aşağıda verilen internet sayfasından kontrol edebilirsiniz.

KOSGEB İnternet Sitesine Girmek İçin TIKLAYINIZ!

KOSGEB Tarafından Desteklenen Sektörler İçin TIKLAYINIZ!

KOSGEB’den Destek Alan Projeler

Bahsi geçtiği gibi KOSGEB, belirli şartlara uyan mevcut işletmeler için destek programı oluşturabilir, KOSGEB projeleri ise destek için onay alabilirler. Son yıllarda kadın girişimcilerin de KOSGEB’e ilgi gösterdiği gözlemlenmiştir. KOSGEB’den çeşitli fikirler, çeşitli bölgelerden destek almış ve faaliyete geçmiştir.

  • Bir kadın girişimci ütü işinin zahmetinden yola çıkarak bir fikir düşündü ve bunun için KOSGEB’den destek aldı. Kurduğu “ütü evi” ile KOSGEB’den 27.000 lira alan kadın girişimci KOSGEB’den destek alan projeler arasındaki güzel fikirlerden.
  • Başka bir girişimci insanların piknik yapması fikrinden yola çıkarak Bolu’da dağlık alanda bir “et mangal tesisi” kurmak için KOSGEB’den destek aldı. Basit gibi görünen bu fikir konumu iyi kullanma sayesinde değerli bir hale gelmiştir.
  • Diğer bir örnek olan “sanat market” KOSGEB’den aldığı destek sayesinde 6 aylık hedefine 2 ayda ulaşmıştır. Buradan da anlaşılacağı gibi KOSGEB desteklerini iyi kullanınca oldukça yararlı sonuçlar elde edinilebiliyor.
  • “Smart İş Makineleri”, alanında bir fikir ile KOSGEB kredisini elde etti bir Ekskavatör Makinesi üretti. KOSGEB’in AR-GE desteklerinden faydalanan firma 6, 8, 10 ton olmak üzere çok çeşitli ihtiyaçlara yönelik ekskavatörler üretti.
  • Erzurum’da girişimde bulunan bir girişimci “kuru temizleme evi” açarak kendi işine sahip oldu. KOSGEB desteği ile bu iş yerini açan girişimci 3 kişilik ekibi ile kendi işyerinin patronu oldu. KOSGEB sayesinde başlangıcı güzel yapan girişimci, ileride farklı alanlara da yönelmek istiyor. Bunun en büyük sebebi ise bahsi geçtiği gibi KOSGEB’in başta verdiği destektir.
  • Erzincan’da yiyecek ve içecek alanında iş sahibi olmak isteyen bir girişimci, KOSGEB kredisi alarak  bir kafe sahibi oldu. Basit gibi görünen bu fikirler zaman ve mekanı iyi kullanmanın yanında KOSGEB desteğinin de değerlendirilmesi sayesinde verimli yatırımlara dönüşebiliyor.
  • Gaziantep’de ise yine özgün bir fikir olan “sesli göz” projesi KOSGEB’den yardım almıştır. Bu proje sayesinde görme engelli kişiler yardım almadan istedikleri yere gidebilir. Buradan da anlaşılacağı gibi KOSGEB destek verdiği sektörler dahilinde her tür fikirlere açıktır.
  • Gün geçtikçe gelişen bir alan olan teknoloji alanı da KOSGEB’den destek alan alanlardan bir tanesidir. Sakarya’da KOSGEB desteği ile iZec isimli bir tablet üretilmiştir. Geliştirici, mevcut tabletlerin yapısını inceleyerek kendine bir tablet için detaylı bilgi sahibi olduktan sonra KOSGEB desteği ile fikrini hayata geçirmiştir. Girişimci KOSGEB’den 500.000 TL destek almış ve faaliyetlerine devam etmiştir.
  • KOSGEB desteği alan diğer bir girişim ise oto servisi alanında hizmet veren “Otopol” oldu. Girişimci, KOSGEB kredisini almadan önce başka bir yerde işçi olarak çalışırken KOSGEB desteği alarak kendi işyerini açtı ve kendisi hariç 7 kişiye iş imkanı sağladı. KOSGEB, Otopol Oto Servisi’ne 27 bin TL hibenin yanı sıra 70 bin lira tutarında 2 yıl ödemesiz kredi imkanı sağlamıştır. Bu destekler sayesinde girişimci kendi oto servisini kurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.