Kamu Dünyasına Dair

KOSGEB 2017 Örnek Onaylanmış 4 Adet Proje

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altında hizmet veren ve piyasaya yeni açılacak olan ya da açılmış olup desteğe ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli işletmelere destek sağlayan kurumu KOSGEB, her ne kadar bolca kredi ve hibe dağıtsa da bu olanaklardan faydalanmak için projelerin iş planları en doğru şekilde hazırlanmalıdır.

Oldukça uzun ve projenizin her detayı hakkında genel bilgileri tek tek yazdığınız KOSGEB’in iş planı dosyası, girişimciler ne yapmaları gerektiğini biliyorsa asla hazırlaması zor bir şey değildir. Kendi sektörünüzü ve işletmenizin hedefleri ile mevcut durumunu doğru bir şekilde analiz edip KOSGEB örnek projeler üzerinde detaylı bir inceleme yaparak iş planı dosyanızı kusursuz ya da kusursuza yakın bir şekilde oluşturmanız mümkündür. Başarılı KOSGEB proje örneği dosyalarını bu makalemizde sizlerle paylaştık ve KOSGEB örnek projeler üzerinde hangi kısımlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğine detaylıca yer verdik.

KOSGEB İş Planı Örneği İncelemeleri

2017 senesinde hazırlanıp hibe almış olan KOSGEB iş planına sahip proje örnekleri, geçmişte hazırlanmış örneklerden çok da farklı dosyalar değildir. Genel itibariyle iş planı dosyasında girişimci; kendini, iş fikrini, iş kurma sürecindeki planı güzel bir şekilde tanımlayıp kişisel bilgileri tam olarak girerse, hedeflerini en doğru, akılcı ve ilgi çekici bir şekilde sıralarsa, kurulacak işletmenin yapısını doğru biçimde anlatırsa, kurulması hedeflenen işletmenin içerisinde olacağı pazarın durumunu ve hedef kitlesini düzgün bir biçimde açıklayabilirse,  tahmini satış planı ve rakip analizi gibi konularla beraber dosyadaki diğer hususları da başarılı bir şekilde kaleme alabilirse KOSGEB’den hibe ya da kredi almak çok daha kolay hale gelmektedir.

KOSGEB örnek projeleri incelemeye başlayalım.

1. Bilgisayar Üzerine Bir İşletmenin KOSGEB Proje Örneği

Görüldüğü üzere yukarıdaki KOSGEB iş planı örneğinde bilgisayar üzerine satış yapacak bir işletme kurmak isteyen girişimci, iş fikrinin kısa tarifini ve genel olarak iş kurma sürecini her ne kadar basit bir dille yazmış olsa da başarılı bir şekilde kaleme almıştır.

Eğer basit ve sıradan bir işletme kuracaksanız kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinizi KOSGEB iş planı dosyanıza eklerken çılgın projelerden ve çılgın fikirlerden bahsetmeniz gerekmez. KOSGEB örnek projeler arasından seçtiğimiz yukarıdaki görselde de gördüğünüz üzere akılcı bir şekilde hedeflerinizi sıralamanız ve işletmenizin amacını doğru bir şekilde yansıtmanız sizin için her zaman bir avantaj olacaktır. Kişisel bilgilerinizle uyuşmayan uçuk ve laf olsun diye yazılmış olan uzun vadeli hedefler, dosyanızı inceleyen heyetin olumsuz karar almasına sebep olabilir.

Yeni bir işletme kurmak için iş planı dosyası hazırlıyorsanız kafanızda soru işaretleri oluşturacak konulardan birisi de ortaklığın bu dosyaya nasıl ekleneceğidir. Kurulacak şirketin ortaklık yapısının nasıl olacağına, kimin şirket üzerinde ne kadar hissesi olacağına ve hangi ortağın şirketin işleyişinde nasıl bir role sahip olacağına karar verdikten sonra yukarıdaki KOSGEB iş planı örneğinde de gördüğünüz üzere bu detayları kısa bir şekilde yazmanız gerekir.

Onaylanmış KOSGEB örnek projeler arasından seçtiğimiz bu iş planı dosyasının tamamını incelemek için TIKLAYINIZ!.

2. Onaylanmış Fotoğraf Stüdyosu İş Planı Örneği

Onaylanmış KOSGEB örnek projeler arasından seçtiğimiz ikinci dosya ise bir fotoğraf stüdyosuna ait. Fotoğraf çekimleri yapıp baskı hizmeti vermek isteyen girişimcilerin ve iş planı üzerine incelemeler yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken birkaç detayı sunuyoruz.

Girişimci kendini ve iş fikrini anlatırken en etkili, en doğru ve en faydalı bilgileri en kısa şekilde sunmaya çalışmalıdır. Gereksiz bilgi vermekten kaçınmalı ve kendiniz ya da işletmeniz hakkında dosyayı inceleyecek kişilerde negatif önyargı oluşturacak detayları vermemeye çalışmalısınız.

Bir önceki maddede ele aldığımız onaylanmış KOSGEB örnek projeler arasından seçtiğimiz iş planını incelemesinde de belirttiğimiz gibi hedeflerinizi akılcı bir şekilde sıralayın. Mümkünse kaç kişiyi istihdam edebileceğinizi belirtin. Birilerini istihdam edip ekonomiye katkı vermek projenizin daha kolay onay almasını sağlayabilir.

Onaylanmış KOSGEB örnek projelerini incelediğimiz zaman karşımıza çıkan ortak özelliklerden birisi de hemen hemen her iş planında pazar araştırmalarının en doğru şekilde yapılmış ve analiz edilmiş olmasıdır. Hedeflediğiniz pazarın büyüklüğünü ve pazar profilini doğru bir şekilde çıkartmanız size hibe ya da kredi sürecinde çok büyük faydalar getirecektir.

Bu KOSGEB proje örneğinin tamamını incelemek için TIKLAYINIZ!

3. KOSGEB Cafe Proje Örnekleri

Kafe, çay bahçesi, pastane gibi benzer yapıdaki işletmeler birçok girişimcinin dikkatini çekmekte ve birçok KOSGEB başvurusuna kaynak olmaktadır. Bu işletmelere yönelik KOSGEB örnek projelerden birinin iş planını inceleyelim.

Kurmak istediğiniz işletmenin açılması için nerelerden izin almanız gerektiğini ve bu izinler için ne kadar süreye ihtiyacınız olduğunu doğru bir şekilde listelemeniz gerekmektedir.

İş kurma sürecine yönelik detaylı aktivite planını haftalık bazlı bir şekilde çıkarmanız gerekir. Bu aktivite planını hazırlarken gereken süreleri en doğru ve en mümkün şekilde işaretlemeniz daha doğru olacaktır. KOSGEB kurumundan projenizi inceleyecek kişilerin gözünü boyamak için süreleri kısaltmak ya da uzatmak gibi bir yanlışa düşmeyin.

Yatırım dönemi finansman yapısı tablosunu oluştururken senelere göre rakamları doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Yine uyarmamız gerekirse KOSGEB’den hibe ya da kredi alabilmek adına buradaki sayıları indirmek ya da yükseltmek çok doğru bir davranış olmayacaktır.

Cafe, aile çay bahçesi gibi işletmeler için KOSGEB proje örnekleri indirmek için TIKLAYINIZ!.

4. KOSGEB Tarafından Onaylanmış Örnek Gıda Üretim Projesi

Bu maddede kuru incir üzerine faaliyet göstermek adına başvurusu yapılan ve onaylanmış KOSGEB proje örneklerinden biri olan işletmenin iş planını inceliyoruz.

Kurmayı hedeflediğiniz işletmenin ürettiği ürün ya da hizmetlerin satışını etkileyecek yıl içi dönemlerin dağılımının ne şekilde olduğunu, eğer aylara göre satışlarda bir değişiklik yaşanacaksa bu değişikliğin hangi sebep ya da sebeplerden kaynaklandığını göstermeniz gerekmektedir. Diğer taraftan şirketin kuruluşu ile birlikte on yıllık süre içerisinde satış seviyelerinde nasıl bir değişiklik beklediğinizi de etkili bir şekilde anlatmalısınız.

Yukarıdaki onaylanmış KOSGEB iş planı örneğinde de gördüğünüz üzere hangi müşteri gruplarına ulaşmayı hedeflediğinizi, hedefinizdeki müşteri gruplarının özellikleri ve harcama kapasitelerinin ne olduğunu doğru bir araştırma sonucunda yazmanız gerekmektedir.

KOSGEB’den hibe ya da kredi alabilmek için hazırladığınız iş planı dosyasında rakip analizinin de çok düzgün bir şekilde yapılması gerekmektedir. Kurmayı hedeflediğiniz işletmenizin rakipleri karşısında hangi noktalarda güçlü olduğunu, rakiplerin sizin işletmeniz karşısında hangi noktalarda güçlü olduğunu ve zayıf kaldığınız bölümlerde ne gibi önlemler almayı planladığınız doğru bir anlatımla yazmalısınız.

Yukarıda bahsi geçen örnek gıda üretim projesine ait iş planının tamamını incelemek için TIKLAYINIZ!

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.