Kamu Dünyasına Dair

2019 Esnafa Çiftçiye ve Girişimciye Özel Teşvikler

Avrupa Birliği (AB) kriterleri ve sosyal devlet anlayışı kapsamında; yeni iş yatırımı yapmak isteyen ya da mevcut işini büyütmek isteyen girişimcilere devlet tarafından geri ödemeli ve ödemesiz teşvik sağlanıyor. Çiftçi, esnaf, küçük ve orta ölçekli tüm işletmeler, girişimci ruha sahip gençler için söz konusu destekler pek çok farklı alanda ve miktarlarla sunuluyor. KOSGEB başta olmak üzere Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kredi Garanti Fonu gibi kurum ve kuruluşlar bu konuda girişimcinin en büyük destekçisi konumunda.

Girişimciye Özel Teşvikler

Girişimciye özel teşvikler arasında ilk sırayı Girişimcilik Destek Programı almaktadır. Söz konusu program kapsamında hibe ve geri ödemeli olmak üzere 2 tür destek sağlanır. Geri ödemesiz hibe nedir? Devlet tarafından sağlanan ve geri ödemesiz şekilde verilen tüm destekler hibe kapsamındadır. Program kapsamında 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz (hibe), 100 bin TL geri ödemeli olmak üzere 150 bin TL destek sağlanıyor. Bu kapsamda desteğe başvurmanız için gerekli olan şartlar ise şunlar:

  • Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamış ve söz konusu işletmeyi kurmuş olmak
  • Başvuru sahibi işletmenin son 2 yıl içinde kurulmuş olması
  • İşletmenin daha önce bu destekten yararlanmamış olması

Girişimcilik destek programı hakkında detaylı bilgi edinmek için TIKLAYINIZ!

KOSGEB Kapsamında Verilen Hibe ve Destekler

KOSGEB çatısı altında onlarca farklı sektöre ve yüzlerce girişimciye her sene düzenli olarak geri ödemesiz (hibe) ve geri ödemeli şekilde teşvikler veriliyor.

  • Girişimcilik Destek
  • Genel Destek
  • İşbirliği Güç Birliği
  • KOBİ Proje
  • KOBİGEL – KOBİ Gelişim
  • AR-GE İnovasyon
  • Endüstriyel Uygulama
  • KOBİ TEKNOYATIRIM – KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım
  • Tematik Proje
  • Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ
  • Stratejik Ürün
  • Kredi Faiz
  • KOSGEB Laboratuar Hizmetleri

Esnaf, çiftçi ve girişimciye özel teşvikler KOSGEB’in 13 farklı destek programı ile sağlanıyor. Tüm destekler için KOSGEB tarafından yayınlanan NACE (Desteklenen sektörleri gösteren liste) içinde faaliyet alanınızın yer alması gerekiyor.

Güncel NACE kodları için TIKLAYINIZ!

Devlet Destekli Kredi Başvurusu

KOSGEB kapsamında verilen Kredi Faiz Desteği’nin üst limiti 300 bin TL olarak belirlenmiştir. Kredi kullanmak isteyen işletmelerin; üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, finansman sorunlarının çözümü, istihdamın artırılması ve uluslararası düzeyde rekabet imkânı kazanmaları hedeflenmiştir.

Destek başvurusu kabul edilenlerin finansman sorunlarının çözümüne yönelik olarak yatırım, işletme sermayesi ve ihracata yönelik olarak kullandırılacak kredilerinin faiz giderleri KOSGEB tarafından desteklenir.

Kredi başvuruları, kredi protokolleri ve kredinin kullandırılması hususlarındaki tüm aşamalar KOSGEB ile bankalar arasında yapılan protokollerle belirlenir. İşletmelerin kredilerinin faiz/kar payı ve komisyon tutarlarının kısmen veya tamamı -destek durumuna göre- KOSGEB tarafından karşılanır. Krediden dolayı doğacak vergi yükümlülükleri ile dosya masrafları ise kredi başvurusunu yapan işletme tarafından karşılanır.

Devlet Destekli Hibe Kredi ve Teşvik Nasıl Temin Edilir?

Esas olarak bankalardan kullandırılan hibe kredi söz konusu değildir, aynı zamanda devlet ihtiyaç kredisi gibi bir uygulama da bulunmamaktadır. Kredi Faiz Desteği kapsamında uygun görülen işletmeler için kullandırılacak kredinin türüne ve günün koşullarına uygun olarak kullandırılan kredinin faizi ve komisyon tutarlarına ilişkin geri ödemeli ve geri ödemesiz şekilde uygulanan bir teşvik söz konusudur.

Kredi faiz desteği ayrıntıları için TIKLAYINIZ!

Devlet Tarafından Sağlanan Hayvancılık Destekleri

KOSGEB tarafından oluşturulan destek programları kapsamında hayvancılıkla ilgili yapacağınız yeni yatırımlar ve iş fikirleri için destek alabilirsiniz. Bunun için NACE (Desteklenen sektörler ve alanlara ait kodlar) listesini kontrol etmeli ve yapmak istediğiniz hayvancılık türü ve sonrasındaki üretime ilişkin alanı belirleyerek KOSGEB destekleri arasından size en uygun olana başvuru yapmalısınız.

KOSGEB’in destekler sayfasından ayrıntılı bilgi almak için TIKLAYINIZ!

Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen “Genç Çiftçi Hibeleri” kapsamında 30 bin TL’ye kadar hibe alabilirsiniz.

Hayvancılık Teşvikleri Hangi İllere Veriliyor?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Köye Dönüş Projesi” kapsamında verilen Genç Çiftçi hibeleri 2012 yılında yayınlanan Büyükşehir Yasası kapsamında yer alan ve tüzel kişiliği olan il ve ilçeler ve nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimleri dahilinde yapılacak projeler için kullandırılmaktadır.

Bu kapsamda teşvikten yararlanılabilecek illerin tamamı için TIKLAYINIZ!

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.