Kamu Dünyasına Dair

2017 Tarım Kredileri Tam Listesi

Ziraat ya da tarım, yalnızca bitkisel, yalnızca hayvansal ya da hem bitkisel hem de hayvansal ürünlerin üretildiği, üretilen ürünlerin verim ve kalitelerinin yükseltilmesi, bu ürünlerin en iyi şartlar altında korunması ve işlenip değerlenmesinin ardından da piyasaya sürülmesi anlamına sahiptir. Bir başka ifade ile anlatacak olursak insanlar tarafından tüketilen ve ekonomik bir değer sahip olan bitkisel ve / veya hayvansal ürünlerin bakımı, yetiştirilmesi, beslenmesi, mekanizasyonu faaliyetleri ve korunması ile birlikte tüm faaliyetleri durgun su ya da özel alanlarda yapılmakta olan balıkçılık faaliyetlerinin tamamına tarım ya da ziraat adı verilir. Tarım kredisi veren bankalar kapsamında birçok tarım kredisinden bahsedeceğimiz bu yazımızda 2017 tarım kredileri tam listesini vermeye çalışmış olsak da tüm tarım kredilerini, tarım kredisi faiz oranlarını ve tarım kredisi şartlarını tek bir yazı altında toplamak oldukça zor olacağı için belirli kriterler altında bu kredilere bir göz atacağız. Tarım kredisi nasıl alınır diye merak eden kişiler bu yazı ile aradıkları cevapları bulabilecek.

Tarım Kredisi Veren Bankalar

1. Türkiye Ekonomi Bankası

Türkiye Ekonomi Bankası, tarım girişimcileri için tarım sektöründe faaliyet göstermekte olan ve henüz kuruluş tarihi üzerinden bir yıl geçmemiş olan girişimciler için çeşitli kredi fırsatları sunar. Bu krediler girişimcilere özel olarak kurgulanır ve girişimcilerin mali verilerine değil nakit akışları ile iş planlarına göre düzenlenir.

1. Taksitli Ticari Kredi

Bu kredi ile birlikte yatırım ihtiyaçları öncelikli olmak üzere tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün. Teminatsız bir şekilde 50.000 TL tutarında ve teminatlı olarak 100.000 TL tutarında kredi fırsatı sizi bekler. Bu noktada Türkiye Ekonomi Bankası’nın işin durumuna ve türüne göre teminat isteyebileceğini aklınızdan çıkarmayın. Bu kredi her ay eşit taksitler ile ödenmekte olup 3, 6 9 ya da 12 geri ödememe fırsatını sunar. 36 aya kadar varan vade seçenekleri ile ödemeleriniz rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

2. KGF Teminatlı Tarım Girişimci Kredisi

Kredi Garanti Fonu ve Türkiye Ekonomi Bankası iş birliği ile sunulmuş olan bu kredi ile birlikte hiçbir teminat gösterme gereği duymadan 250.000 TL’ye kadar 60 aylık vade fırsatları ile ödemeler yapabileceğiniz kredi fırsatları, 3, 6, 9 ve 12 aylık geri ödemesiz bir şekilde sizleri bekliyor.

2. Ziraat Bankası

1. Genç Çiftçi Kredisi

Hayallerini büyütmek isteyen gençlere Ziraat Bankası tarafından ek olarak işletme ve yatırım kredisi sunulur. Bu kredi fırsatı ile birlikte arı, kanatlı hayvan, küçükbaş ve büyükbaş yetiştiriciliği, muz yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi ve kontrollü örtü altı sebze yetiştiriciliği yapılabilir. Canlı hayvan satın almak, alet ya da makine temin etmek, ilaç, gübre, yem, işçilik gibi giderleri karşılamak isteyen kişiler bu krediden faydalanabilir. Fakat aşağıda belirtilmiş olan tarım kredisi şartlarına göre Hibe Programına dahil edilmeyen durumlar, krediye de dahil edilmemiş bulunuyor. Bunlar;

  • Traktör alımı
  • Besi Çiftliği, kurulu sera ve süt çiftliği gibi işletme satın alımı
  • Arazi alımı
  • Sera yapımına yönelik olarak yapılacak olan inşai yatırımlar ve basınçlı sulama sistemleri konusunda gerek duyulabilecek olan su deposu haricindeki inşaat yatırımları

2. Taksitli Tarım Destek Kredisi

Taksitli Tarım kredisi ile birlikte finansal ihtiyaçlarınızı ne sezona ne de hasata bağlı olarak kullanmanıza gerek olmadan, esnek vade fırsatları ve uzun dönemlerde ödeyebileceğiniz kredi fırsatları ile kullanabilirsiniz. Bu kredi ile birlikte sabit faiz ile, uygun vade seçenekleri ve birbirinden farklı ödeme periyot imkanları sunulur. Taksit tarihleri ve taksit tutarları ise çiftçilerin ürünlerini hasat edecekleri tarihe göre belirlenebilir.

Her iki kredi için de başvurular Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılır.

3. QNB Finansbank Kredileri

QNB Finansbank tarafından tarım kredisi kapsamında İşletme kredileri ve yatırım kredileri olarak iki farklı seçenek bulunur. Bu bir yana tüm bu kredilerin kapsamında da oldukça fazla kredi çeşidi olduğu için hepsine değinmemiz ne yazık ki mümkün değil. Bu yüzden aşağıda yer alan linklere tıklayarak bu kredilere ulaşabilirsiniz!

QNB Finansbank İşletme Kredileri İçin TIKLAYINIZ!

QNB Finansbank Yatırım Kredileri İçin TIKLAYINIZ!

4. Denizbank

Denizbank, Tarım Bankacılığı kapsamında birçok farklı tarım kredisi ürünü sunar. Tarımsal işletme kredileri ve tarımsal yatırım kredileri bir yana kısa mesaj göndererek alabileceğiniz tarımsal ihtiyaç kredisi, ELÜS yani elektronik ürün senedi karşılığında alabileceğiniz kredi, genç çiftçi kredisi, benim bahçem benim tarlam kredisi, projeli yatırım kredileri şeklinde olup bu krediler de kendi içlerinde bölünür.

5. Şekerbank

1. Taksitli Tarım Kredisi

Şekerbank’tan çiftçilerin tarımsal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için sunulmuş olan bu kredi ile birlikte ısıtma, işçilik, sera örtüsü, fide, mazot, gübre, tohum, zirai ilaç ve aydınlatma gibi tüm ihtiyaçları karşılamanız mümkün. Üreticiye iki yıla kadar vade fırsatı sunan bu krediden faydalanmak için Çiftçi Kayıt Belgesi ya da Çiftçilik belgesine sahip olmanız ve en yakın Şekerbank şubesine gitmeniz yeterli olur. Bu kredi bir yana pancar temlik kredisi ve rotatif kredi fırsatları da sizi bekliyor.

6. Fibabanka

Fibabanka işletme kredisi kapsamında  spot tarım kredisi, rotatif kredi ve makbuz senedi karşılığında kredi sunar. Bu kredilerin aylık vadesi en fazla bir yıl olur ve bu krediler ile birlikte ekim, ilaçlama, gübreleme, dikim, toplama ve hasata gibi işlemler için gerekli olan zirai ilaç gübre, fide, tohum,  ve mazot gibi ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün.

Bu bir yana bir yıldan uzun vadelere sahip olan yatırım kredileri olarak traktör kredisi, seracılık kredileri, makine ve ekipman kredisi, tarla ve arazi alım kredisi, meyvecilik kredileri, projeli yatırım kredileri KKYDP ve IPARD destekli hibe kredileri, tarımsal işletme edindirme kredileri sunulur.

7. Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi Bankası tarafından sunulan krediler şu şekilde sıralanabilir;

Besicilik kredisi, tarımsal ürün kredisi, tarımsal yatırım kredisi, süt hayvancılığı işletme kredisi, seracılık kredisi, traktör kredisi, hayvan alım kredisi, sera yapım kredisi, ticari taşıt kredisi, tarım makineleri kredisi, TMO makbuz senedi kredileri, IPARD proje kredisi ve sözleşmeli tarım kredisi şeklindedir.

8. Vakıfbank

Vakıfbank müşterilerine TMO Makbuz senedi kredisi, sera işletme kredisi, besi hayvancılığı kredisi, süt hayvancılığı işletme kredisi, bitkisel üretim işletme kredisi, organik kredi, sözleşmeli üretim kredisi, tarımsal işletim kredisi, süt hayvancılığı BCH kredisi ve Turaff Türkiye Tarım İşletmeciliği finansman kredisi şeklinde işletme kredileri sunar.

Vakıfbank’ın sıfır kilometre ya da ikinci el şeklinde araç ve traktör kredisi, tarım arazisi alım kredisi, ekipman ve makine alım kredisi ve Turaff Türkiye Tarım İşletmeciliği finansman kredisi şeklinde yatırım kredileri de bulunur.

IPARD hibe destekli yatırım kredisi, tarımsal yatırım kredisi ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Yönelik Hibe Destekli Proje Kredisi de Vakıfbank’ın proje kredileri arasında yer alır.

9. Akbank

Akbank, Tarım Bankacılığı Kredileri kapsamında, tarımsal ekipman kredisi, traktör kredisi, arsa alım kredisi, ürün ön finansman kredisi,damla sulama kredisi, sera kredisi, hafif ticari araç kredisi ve TMO makbuz kredisi sunar.

10. Garanti Bankası

Garanti bankası ise, oto kredisi, alternatif üretim teknikleri kredisi, traktör ve biçerdöver kredisi, tarım destek kredisi, ürün ön finansman kredisi ve sera kredisi şeklinde bitkisel üretim kredileri sunarken; tarımsal makine ve ekipman kredisi, süt sığırcılığı kredisi, besicilik kredisi, hibe programlara yönelik kredi destekleri, KKYDP kredisi,  IPARD kredisi ve eş finansman kredisi şeklinde hayvansal üretim kredileri sunar. Diğer finansal araçlar ise TMO Makbuz senedi kredisi, tedarikçi finansmanı ve lisanslı depoculuk kredisi şeklinde olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.