Kamu Dünyasına Dair

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar Listesi

Hali hazırda eğitim ve öğretim hayatında devam etmekte olan ya da ülkemizde yapılmakta olan ulusal çaplı sınavlar doğrultusunda lise ya da üniversite gibi bir üst eğitim kurumuna geçiş yapacak olan kişiler, eğitim ve öğretim hayatlarında ihtiyaç duydukları kredi ve burs fırsatları için KYK’ya ya da bankalara başvuru yapar. Günümüzde devlet, sosyal hayata katkı da bulunabilmek için eğitim ve öğretim hayatına da destekler verir. Bu sebepten dolayı da genç ve çocukların öğrenim hayatlarına başlayabilmeleri, diploma alabilmeleri ve bir iş sahibi olabilmeleri açısından bu destekler önem taşır.

Bankalar da bu noktada öğrencilere çeşitli kredi fırsatları sunar. Neredeyse tüm bankalar öğrenciler için kredi ya da kredi kartı gibi fırsatlar sunuyor olsa da öğrencilerin herhangi bir gelire sahip olmaması, borçlarının çoğalmasına ve bu da öğrencilik hayatlarının sekteye uğraşmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple de hem bankalar öğrencilere kredi verirken, hem de öğrenciler bankalardan kredi alırken bu noktalara artık daha fazla dikkat ediyor. Şimdi sizlere 2017 öğrenciye kredi veren bankalar listesinden bahsedeceğiz. Fakat önce;

Öğrenciye Kredi Verilir mi?

Yapılan son düzenlemeler ile birlikte bankalar kendilerine yapılan tüm kredi başvurularını değerlendirmeye almaya başladı. Öğrenci olup da herhangi bir gelire sahip olmayan birçok kişi olduğu için genellikle bu kredi başvuruları değerlendirmeye dahi alınmadan reddediliyordu. Fakat kimi öğrenciler yarı zamanlı işlerde sigortalı bir şekilde çalıştıkları için olumlu cevap alabiliyordu.

Çalışan öğrenciler her ne kadar kredi çekebiliyor olsa da çalışmayan öğrencilerin kredi çekebilmeleri zor gözüküyor. Bu sebeple üç farklı yöntem kullanmaları mümkün.

Bu yöntemlerden ilki elbette kefil göstermek. Bir kefil göstererek kredi çekmek en çok başvurulan yollardan biridir. Bu sayede kredi çekme ihtimaliniz oldukça yükselir.

Bir diğer yol ise kredi kartı ve türevi ürünleri kullanmakta olan öğrencilerin geri ödeme gibi konularda herhangi bir sorun çıkarmamış olması halinde yüksek kredi notuna sahip olmaları ile mümkün olur. Zira bankalar kredi notu yüksek olan, geri ödemelerini geciktirmeyen kişilere olumlu gözle bakar.

Üçüncü yol ise öğrencilerin mevduat ya da yatırım hesaplarında kredi başvuru yaptığı miktarın en az iki katı kadar varlığı ile mümkün olsa da bir öğrenci için bu oldukça düşük bir ihtimal olur.

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar

1. İş Bankası Öğrenci Kredisi

İş Bankası öğrenci kredisi ile birlikte eğitim masraflarınızın tamamını tek seferde ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırma imkanını yakalar ve uygun faiz oranları ve ödeme koşulları ile birlikte yükünüzü hafifletebilirsiniz. Üniversite ya da özel okul gibi eğitim giderleri bu kredi sayesinde artık çok rahat bir şekilde giderilebilir. Eğitim kredisinden faydalanmak için okul ücretini gösteren belge ya da öğrenci kayıt belgesi ile birlikte bankaya başvuru yapabilir ve fatura karşılığında ya da okul hesabına aktaracağınız para ile krediyi kullanabilirsiniz. Bu krediden faydalanmak için kendinize en yakın İş Bankası şubesine gitmeniz gerekiyor. Kredi için gereken belgeler ise şu şekilde;

  • Başvuru Formu
  • Gelir durumunu gösteren belge
  • Sürücü belgesi ya da nüfus cüzdan aslı ile fotokopisi
  • Eğitim belgesini gösteren faturanın, okul ücretini gösteren belgenin ya da öğrenci kayıt belgesinin aslı olarak belirlenmiş bulunuyor.

2. Yapı Kredi Öğrenci Kredisi

Öğrenciye ihtiyaç kredisi veren bankalardan birisi de Yapı Kredi Bankası’dır. Yapı Kredi öğrenci kredisi le birlikte 50.000 TL, 48 aylık vade seçenekleri ve dosya masrafı olmadan eğitim kredisi çekmeniz mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken şey kendinize en yakın Yapı Kredi Bankası şubesine gitmek ya da Kredi Şimdi üzerinden anında başvuru yapmak olur. Bu kredi için;

  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Kira geliri olması halinde tapu ve kira kontrat fotokopisi
  • Emekli bireyler için maaş cüzdan fotokopisi
  • Serbest meslek erbabı olan kişiler için son vergi levha fotokopisi
  • Son iki aya ait güncel maaş bordrosu ya da antetli kağıda yazılmış ve şirket yetkilileri tarafından imzalanmış olan maaş yazısı, yetki belgesi ve şirket imza sirküleri
  • Su, telefon, doğalgaz ya da elektrik gibi abonelik gerektirmekte olan hizmet ile ilgili olup işlem tarihinden üç ay önce içinde ve kişinin kendisi adına düzenlenmiş olan bir fatura belgesinin aslı ya da kişi adına düzenlenmiş olan bir fatura belgesinin aslına ya da son üç ay içinde Adres Paylaşım Sisteminde güncel bilgilere sahip olan ikametgah belgesine ihtiyacınız olur.

Ayrıca yurt içi ya da yurt dışı eğitim için öğrenci kayıt belgesine ait fotokopiye ve okuldan alınacak olan bir belgeye ya da eğitim ücretinin yer aldığı banka hesabını göstermekte olan proforma faturaya ihtiyacınız olur. Bununla birlikte alınmış olması halinde yurt dışı eğitim için öğrenci vizesi gerekir.

3. Akbank Öğrenci Kredisi

Akbank öğrenci kredisi kapsamında öğrenciler için bir kredi sunmuyor olsa da hep sadece gençlere özel olan dinamik ve havalı bir kredi kartı olan exi26’yı sunuyor hem de bu kredi kartı kapsamında öğrencilere özel fırsat ve kampanyalar sunuyor. Bu kredi kartından faydalanmak için 16 ve 26 yaşları arasında olup exi26 dünyasına katılmanız gerekiyor. Üstelik bankacılık işlemlerinde Arife Tarife fırsatlarından faydalanabilir, aileniz hesabınıza para gönderirken masraf ödemez. Bununla birlikte bu hesap aracılığı ile eğitim kredisi alabilirsiniz.

Bu bir yana Akbank 18 ve 26 yaşları arasında olan öğrencilere vadesiz TL hesabı fırsatı sunuyor. Bunun için herhangi bir Akbank şubesine üniversite kimliği, nüfus cüzdanı ya da ehliyet belgesi  ile birlikte ikametgah belgesi ya da yurtta kalmanız halinde yurt görevlisinden alınacak olan bir yazı ile gidebilir ve öğrenci hesabı başvurusunda bulunabilirsiniz. Buna ilave olarak “ÖSYM Üniversite Sınavını Kazandı” belgesi ile birlikte de öğrenci hesabı açmanız mümkün.

Akbank öğrenci hesabı ile birlikte anneniz, babanız ya da dedeniz, belirlemiş olduğunuz kişiler tarafından yapılacak olan kişiler havale masrafı ödemez. Bu hesap, hesap işletim ücreti almaz. Her ay bir başka banka ATM’sinden hiçbir ücret ödemeden iki defa para çekebilirsiniz! Bu bir yana bir başkasına yapacağınız havalelerde de havale ücreti ödemezsiniz. Bu kartı yurt dışında da kullanabilir ve herhangi bir miktarda komisyon ya da ücret ödemeden kullanabilirsiniz.

4. Ziraat Bankası Eğitim Destek Kredisi

Öğrenciye ihtiyaç kredisi veren bankalardan birisi olan Ziraat Bankası tarafından sunulmuş olan eğitim destek kredisi ile birlikte kurs, dershane, okul ya da üniversite gibi her türlü okul için finansman sahibi olabilir ve 36 aya kadar varan vadeler ve uygun faiz koşulları ile birlikte geri ödeme yapabilirsiniz. Şahsi ya da maddi teminat verebilir, kredi vadesi boyunca hayat sigortası sayesinde kredinizi koruma altında alabilir, kredili mevduat hesabı ya da taksitli bir şekilde krediyi kullanabilirsiniz. Ayrıca, kredi öğrenci ya da kursiyerlerin velilerine ya da bu kişilerin eğitim ve öğretim masraflarını üstlenmiş olan aile bireylerinden birini ya da sürekli ve düzenli bir gelire sahip olan öğrenci ya da kursiyerlere doğrudan verilir. Krediden faydalanmak isteyen kişilerin ise doğrudan Ziraat Bankası şubelerine gitmesi gerekir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.