Kamu Dünyasına Dair

Traktör Kredisi Veren 7 Banka

Tarımda yerli üretimi artırmak ve tarım ürünlerinin ithalatını azaltmak amacıyla bankalar tarafından özel imkanlarla krediler sunuluyor. Tarım alanında faaliyet gösteren kişiler yeni traktör alımın için; uzun vadeli, düşük faizli, faizsiz ve kredi garanti fonu desteğiyle kredi kullanabiliyor. Yalnızca traktör değil tarımsal üretimde kullanılacak tüm mekanizasyon ihtiyaçları için kredilerden yararlanılabiliyor. Kredi kullanım şartlarına sahip olmanız halinde; Ziraat Bankası, Denizbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Şekerbank, Vakıfbank ve TEB üzerinden yeni traktör satın alımı için kredilerden faydalanabilirsiniz. Traktör kredileri yatırım kredileri kapsamında kullanıldığında 60 aya kadar vadeli seçeneklerle sunuluyor. Ancak tüm traktör kredisi veren bankaların ilgili sayfalarını ziyaret ederek; vade, faiz oranları, indirimler, ödeme kolaylıkları, devlet destekli kredi seçeneklerinin tamamını değerlendirmelisiniz. Traktör kredisi kaç yıl kullanılacaksa faiz oranları da buna bağlı olarak değişiyor ancak kredi faiz oranlarının sabitlenmesi ve ve düşük faiz oranlarıyla devlet desteği kapsamında traktör satın almak da mümkün.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi

T.C. Ziraat Bankası tarafından çiftçilerin traktör satın alabilmeleri için kullandırılan krediler; Yatırım Kredisi ana başlığı altında Mekanizasyon Kredileri şeklinde sunuluyor. Söz konusu kapsamda kullanılan krediler şunlar:

  • Tarımsal mekanizasyon kredileri
  • Küçük ekipman kredileri
  • Modern basınçlı sulama kredileri

Tarım alanında faaliyet gösteren çiftçiler ihtiyaç duyduğu traktörü uzun vadeler ve uygun faiz oranlarıyla alabilmesi amacıyla mekanizasyon kredileri arasında yer alan tarımsal mekanizasyon kredilerinden faydalanabiliyor.

Tarımsal Mekanizasyon Kredilerinin Özellikleri

  • Sıfır traktör satın alımlarında kullanılabilir.
  • İkinci el traktör satın alımlarında kullanılabilir.
  • Ziraat Bankası ile anlaşmalı firmalardan satın alınan traktörler için vade sonuna kadar sabit faiz imkanı sağlar.
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından aranan şartları taşımanız halinde sübvansiyonlu kredi uygulaması kapsamında düşük faizli kredi imkanı sağlar.

Traktör Kredisi İçin İstenen Belgeler

  • Nüfus cüzdanı
  • Çiftçi kayıt sistemine üye olduğunuza dair çiftçi belgesi
  • Tapu kaydı, kira kontratı vb. (tarımsal işletmenin faaliyet alanını gösteren belge)
  • Krediye karşılık gösterilecek teminata ilişkin evraklar
  • Son üç yıla ait bilanço ve gelir tabloları (bilanço esasına göre faaliyet yürüten işletmeler için)

Eğer gerçek kişi olarak değil de tüzel kişi olarak başvuru yapacaksanız istenen belgeler şunlar:

  • Çiftçi kayıt sistemine üye olduğunuza dair çiftçi belgesi
  • Tüzel kişiliği gösteren ticaret sicil gazetesi
  • Oda kayıt evrakı
  • Vergi levhası
  • Tüzel kişiliğin temsilcilerinin yetki belgeleri ve buna ilişkin kararların noter onaylı imza sirküleri
  • Son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu, yeni kurulan tüzel kişilikler için ise kuruluş ve son yıla ait ilgili belgeler
  • Tapu kaydı, kira kontratı vb. (tarımsal işletmenin faaliyet alanını gösteren belge)
  • Krediye karşılık gösterilecek teminat belgeleri

Ziraat Bankası traktör kredisine ilişkin (mekanizasyon) detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!

İş Bankası Traktör Kredisi

İş Bankası tarım kredileri ana başlığı altında traktör kredisi vererek çiftçilerin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılıyor. Traktör kredisi uzun vade ve ödemelerin hasat dönemlerine göre ayarlanması gibi tarım kredilerinin genel özelliklerine göre düzenleniyor.

İş Bankası Traktör Kredisi Özellikleri

  • 0 ve ikinci el traktörler için kullanılabilir.
  • Hasat zamanına göre kredi ödemeleri düzenlenebiliyor.
  • 48 aya kadar vade seçenekleri bulunuyor.

İş Bankası traktör kredisine ilişkin tüm detayları incelemek için TIKLAYINIZ!

Denizbank Traktör Kredisi

Çiftçilerin ihtiyaç duydukları traktörleri kolay şekilde satın alabilmeleri için Denizbank ise Tarımsal Yatırım Kredileri ana başlığı altında; Traktör ve tarımsal ekipman kredisi sunuyor.

Denizbank Traktör Kredisi Özellikleri

  • Sıfır ve 2. el traktörler için kullanılabilir.
  • Kredinin vadelendirilmesi 60 aya kadar uzatılabiliyor.
  • 2. El alımlarda kasko bedelinin yüzde 75’ine kadar kredi kullanılabiliyor.

Denizbank traktör kredi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!

TEB Traktör Kredisi

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) tarafından çiftçilere yönelik verilen Traktör kredisi, Tarım Yatırım Kredileri ana başlığı altında sunuluyor. TEB’in traktör kredisi; 60 ay vadeli şekilde, 1/3/6/12 ayda bir esnek ve eşit taksitler şekilde bölünüyor.

TEB traktör kredisi ayrıntıları ve istenen belgeler için TIKLAYINIZ!

Halkbank Traktör Kredisi

Halkbank traktör kredisi KOBİ Destek paketi içinde yer alan Tarım Destek Paketi içinde sunuluyor. Traktör ve tarım makineleri kredisini 60 aya kadar vadeli şekilde kullanabilir, dilerseniz esnek ödeme seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz. Sıfır traktörler için fatura oranının yüzde 70’i, ikinci el traktörler için ise KASKO bedelinin yüzde 50’si oranında kredi kullanabilirsiniz.

Halkbank traktör kredisi detayları için TIKLAYINIZ!

Yapıkredi Traktör Kredisi

Yapıkredi Bankası tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için sıfır ve ikinci el traktör alımı için traktör kredisi başlığı altında finansman sağlıyor. Traktör kredisinin vadesi 36 aya kadar düzenlenebiliyor. Aynı zamanda ödemeler 1/3/6 ve 12 ayda bir eşit taksitler şeklinde bölünebiliyor.

Yapıkredi traktör kredisi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!

Garanti Bankası Traktör Kredisi

Garanti Bankası esnaf ve KOBİ’lere özel olarak verdiği destek kapsamında traktör ve biçerdöver kredisi sunuyor. Krediler 60 aya kadar düzenlenebiliyor. Aynı zamanda söz konusu uygulama ile Garanti Bankası; sıfır kilometre ve 3 yaşı geçmemek kaydıyla ikinci el traktörlerde fatura bedelinin yüzde 80’ine kadar kredi verebiliyor.

Garanti Bankası traktör kredisi ayrıntıları için TIKLAYINIZ!

Peşinatsız Traktör

Hiç peşinat ödemeden, tamamını banka kredisi ile finanse ederek traktör almanız mümkün değil. Çünkü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından 31 Aralık 2013’te yapılan yasal düzenleme ile araç satın alımlarında kullanılacak kredilerin araç değerine göre oranları yeniden düzenlenmiş ve kısıtlama getirilmiştir. Yapılan düzenlemeye göre satın alınacak taşıtın fatura değeri 50 bin TL ve altında ise kullanılacak kredi araç değerinin en fazla yüzde yetmişine kadar verilebiliyor. Araç fatura değeri 50 bin TL’nin üzerinde ise bedelin 50 bin TL’ye kadar olan kısmı için yüzde 70, 50 bin TL üstünde olan kısmı için ise yüzde 50 oranında kredi kullandırılabiliyor.

Traktör Kredi Faiz Desteği

Traktör satın alımlarında kullanacağınız kredi faiz oranları kredinizin vadesine göre değişir. Ancak KOSGEB tarafından sağlanan kredi faiz desteğiyle 300 bin TL’ye kadar düşük faizli ya da faizsiz şekilde kredi kullanabilirsiniz. Satın alacağınız traktör için Türkiye’de faaliyet gösteren özel ve kamu bankalarından kullanacağınız kredileri düşük faizle ya da faizsiz şekilde temin edebilirsiniz.

KOSGEB kredi faiz destek programı ayrıntıları için TIKLAYINIZ!

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.