Kamu Dünyasına Dair

İşyeri Açma Kredisi Veren 8 Banka

Ekonominin lokomotifi olarak görülen girişimcilik alanına herkesin adım atabilmesini kolaylaştırmak amacıyla devlet destekli uygulanan politikaların yanı sıra bankalar da iş yeri açma kredileri sunarak girişimcilerin işlerini kurmasına finansal destek sağlamaktadır.

İş yeri açma kredisi nasıl alınır? İş yeri açmak için finansal desteğe ihtiyacı olan girişimciler, bankaların sunduğu kredi hizmetlerinden faydalanabilirler. Müşterilerin pek çok ihtiyacı için çeşitli hizmetler sunan bankaların, yeni iş kurmak, iş yeri açmak veya işletmesini büyütmek isteyenler için çeşitli avantajları mevcuttur. Uygun şartlar saplandığı takdirde bankaların internet sitelerinden ya da şubelerinde yüz yüze görüşerek başvuru yapılabilir.

İş yeri açma kredisi almak için uygun şartları oluşturup bankalara başvuru yapmak gerekir.

İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar

1. Vakıfbank iş yeri açma kredisi

Bireysel olarak iş yeri açma kredisi almak istiyorsanız ister ipotekli bir isterseniz de ipoteksiz bir şekilde Vakıfbank’ın kredi hizmetinden faydalanabilirsiniz. İpotekli kredilerde ekspertiz değerinin %75’lik kısmı kadar kredi kullanılabilir. Vakıfbank’ın bu hizmetinden yalnızca düzenli bir geliri olan, finansal sicili temiz olan kişiler faydalanabilir. %2,5 faiz oranları ile 120 ay vadeli bir şekilde 50.000 TL’ye kadar kredi kullanılması mümkün.

2. Ziraat Bankası iş yeri açma kredisi

Ziraat Bankası, iş kurma düşüncesi içerisindeki kişilerin bu düşüncelerini gerçekleştirmelerini sağlayabilmelerini desteklemek amacıyla 120 ay vadeli bir şekilde geri ödeme imkanlı kredi hizmeti sunmakta. Gerekli gördüğü takdirde teminat talep eden bankan krediye konu alan iş yeri için ipotek uyguluyor. Bunun yanı sıra KOSGEB’e kayıtlı işletmelere de oldukça uygun faiz oranlarıyla devlet destekli iş yeri açma kredisi hizmeti veriliyor. Kadın girişimci destek paketi isimli hizmetiyle de kadınların ticari hayatta güçlenmesini amaçlayan Ziraat Bankası’nın kadın girişimcilere özel verdiği bu hizmetin faiz oranları düşüktür ve 60 ay vade ile kredi kullanılabilir.

3. Halkbank iş yeri açma kredisi

Halkbank, girişimcinin eğitim durumuna ve tecrübesine göre;

  • Cesur Girişimci Kredisi,
  • Usta Girişimci Kredisi,
  • Genç Girişimci Kredisi ve
  • Mucit Girişimci Kredisi gibi farklı paketlerle girişimcileri destekliyor.

Yeni mezun olmuş olan ve kendi bölümü ile ilgili bir girişim kurmak isteyen üniversite mezunları 50 bin TL, iş kurmak istediği alanda sertifikası ve deneyimi olan usta girişimciler 30 bin TL’ye kadar kredi kullanabilirler. Üstelik Halbank’tan girişimcilik kredisi kullanan girişimciler bankanın iş yeri sigortası gibi hizmetlerinden de uygun fiyatlı bir şekilde faydalanabilirler.

Halkbank, Teknokentlerde faaliyet gösteren, her türlü patentli icadı, buluşu ya da yeni fikri olan kişilere de 48 ay vadeli 75 bin TL kredi hizmeti veriyor. Ayrıca TTGV, TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumlardan hibe alma hakkı kazananlar da bu krediden faydalanabilirler.

4. Yapı Kredi Bankası iş yeri açma kredisi

Yapı Kredi’nin ticari kredileri arasında bulunan nakit destek kredisi, iş yeri açmak isteyenler için finansal kaynak olabilir. İşletme sermayesini karşılama amacıyla sunulan bu kredinin üst limiti yok. 36 aya kadar vade imkanı bulunan Yapı Kredi nakit destek kredisi, bir aylık, üç aylık ve altı aylık taksitlerle ödenebilir. Ayrıca 6 ay ödeme erteleme seçeneği de var.

5. Garanti Bankası iş yeri açma kredisi

Garanti Bankası’nın girişimciler için sunmuş olduğu Garanti Partners programında krediden çok daha öte hizmetler mevcut. Garanti müşterisi olsun ya da olmasın, iş yeri açma fikrinin hayata geçirilme sürecinin her adımında girişimcinin yanında olmak için çalışan Garanti Bankası, pazarlama desteği ile birlikte iş planı hazırlama gibi konularda da çeşitli destekler sunmaktadır.

Bu desteğin yanı sıra girişimciler için sermaye sağlayacak olan uygun koşullu kredilere de Garanti Bankası’nda ulaşılabilir. Üstelik bu krediler, kendisini toparlama sürecinde olan girişimciler için 3 ayda bir ya da 6 ayda bir ödeme gibi seçenekleri ile oldukça esnek ödeme koşullarına sahiptir.

İş yerinizi satın almak için Garanti Mortgage desteğinden faydalanabilirsiniz. Garanti Mortgage web sitesine girerek iş yeri açma kredisi hesaplama aracıyla kaç ay boyunca ne kadar ödeme yapacağınız konusunda da bilgi sahibi olabilirsiniz.

6. TEB iş yeri açma kredisi

TEB, iş kurma kredisi veren bankalar arasında girişimciler için en çok seçenek sunanlardan biridir. Bu seçenekler şu şekilde sıralanabilir;

  • Teknolojik girişimciler için: Elektrik/elektronik, yazılım, bilişim, e-ticaret, mühendislik gibi konularda mobil uygulamalar ve dijital oyun gibi alanlarda hizmet vermeyi planlayan girişimciler için uygun bir seçenektir. 36 aya kadar varan vade seçenekleri ile teminatsız 150.000 TL’ye kadar, teminatlı 350.000 TL’ye kadar kredi kullanabilirsiniz.
  • Küçük işletme girişimcileri için: İmalat, ticaret ya da hizmet sektörlerinde lokanta, atölye, kafe ya da mağaza açmak gibi bir planınız varsa bu kredi türünden faydalanabilirsiniz. Ticari taksitli kredi opsiyonunda 36 aylık vade seçeneği ile 50.000 TL’ye kadar teminatsız, 100.000 TL’ye kadar teminatlı kredi kullanabilirsiniz.
  • Tarım girişimcileri için: Bu kredi türü tarım sektöründe üretime yönelik hizmet veren girişimcilere esnek ödeme seçenekleri ile 36 ay vadeli bir şekilde sunulmaktadır. Tarım girişimcisiyseniz 50.000 TL’ye kadar teminatsız veya 100.000 TL’ye kadar teminatlı kredi imkanından yararlanabilirsiniz.
  • Franchise girişimciler için: Başta teknoloji olmak üzere başka pek çok sektörde franchise bir işletme açmayı düşünüyorsanız bu krediden faydalanabilirsiniz. 125.000 TL’ye kadar teminatsız veya 350.000 TL’ye kadar teminatlı olarak kullanabileceğiniz bu kredinin vadesi 36 aydır.

7. Akbank iş yeri açma kredisi

Gelişmekte olan ülkelerde girişimcelere ekonomik destek sağlamak amacıyla kurulan Endeavor Derneği ile Akbank iş birliği halindedir. Endeavor Derneği ve Akbank ortaklığı ile Türkiye’deki girişimciler adına bir kredi havuzu oluşturuldu. Bu kredi havuzundan ise Endeavor tarafından seçilmiş olan girişimciler faydalanabiliyor. Ayrıca AKbank, Axess Business Girişimci kartı ile girişimcilerin tüm ihtiyaçlarını desteklemeyi amaçlamaktadır. Akbank’tan alabileceğiniz iş yeri açma kredi paketleri şunlardır:

  • Girişimci Destek Paketi
  • Franchise Destek Paketi
  • Bayi Destek Paketi
  • Eczane Destek Paketi
  • İmalat Destek Paketi
  • İnşaat / Taahhüt Sektörü Paketi
  • Kırtasiye Paketi
  • Kuyumcu Destek Paketi
  • Lojistik Sektör Paketi
  • Özel Sağlık Sektörü Paketi
  • Toptancı Destek Paketi
  • Turizm Destek Paketi

8. İş Bankası iş yeri açma kredisi

İş Bankası, yeni bir fabrika kurarak üretim yapmak isteyen girişimciden, dershane açıp eğitim sektöründe hizmet vermek isteyen girişimciye kadar iş yeri sahibi olmak isteyen ve uygun şartları sağlayan herkese 60 ay vadeli bir şekilde girişimci destek paketleri sunuyor. Ayrıca kadın girişimciler, franchise ve teknoloji alanındaki girişimler için pek çok kredi seçeneği de mevcut.

İş Bankası’nın iş yeri kredilerinde uyguladığı faiz oranı %1,46’dır. Özellikle bankanın tanımlamış olduğu girişimci tanımına uygun olan kişilere EBRD’den temin edilmiş olan fonlar ile kredi desteği sağlanması hedeflenmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.