Kamu Dünyasına Dair

KOSGEB Üye Girişi Nasıl Yapılır?

KOSGEB, resmi ve uzun adıyla “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı”; ülkemizde hizmet veren ya da hizmet verme konusunda girişimlerde bulunan işletmelerin finansal verimliliğini artırıp ülke ekonomisindeki paylarını daha büyük hale getirebilmek, piyasa içerisindeki rekabeti güçlendirip bu rekabetten hem Türkiye Cumhuriyeti devletinin hem de küçük ve orta ölçekli işletmelerin olumlu etkilenmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur.

1990’da kurulan ve kuruluşundan 2009 senesinin ikinci yarısının başlangıcına kadar sadece imalat sektörlerine destek sağlayan KOSGEB; 2009’un ikinci yarısından itibaren hizmet ve ticaret alanındaki işletmelere de destek vermeye başlamıştır. KOSGEB hizmetleri böylesine genişleyince kurum önünde oluşan kuyrukları önlemek ve işleri kolaylaştırmak adına KOSGEB’in resmi internet sitesi kosgeb.gov.tr de daha aktif bir şekilde çalışmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çatısı altında hizmetlerini sürdüren KOSGEB’in internet sitesi üzerinden kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilir, duyuruları takip edebilir, destekler hakkında bilgi alabilir ve girişimci/KOBİ girişi yaparak işlerinizi halledebilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle “KOSGEB üye girişi nasıl yapılır” sorusunu temel alarak Kosgeb üye girişi hakkında detaylı bilgiler sunuyoruz.

KOSGEB Üye Girişi İşlemleri

KOSGEB giriş işlemleri için ilk olarak tarayıcınızın adres çubuğuna kosgeb.gov.tr yazabilir ya da Google’a “Kosgeb” yazarak ilk sırada çıkan resmi siteye tıklayabilirsiniz. Arama motoruna doğrudan bir şekilde “Kosgeb giriş” yazarsanız alakasız ve yanıltıcı sitelerle karşılaşabilirsiniz. Bunun için ilk olarak Kosgeb’in resmi web sitesine girmek her zaman daha güvenli olacaktır.

İnternet sitesine girdiğinizde Kosgeb giriş işlemlerine başlamadan önce adres çubuğunuzda kosgeb.gov.tr yazdığından emin olduktan sonra sol üst köşedeki Kosgeb logosunun yanında yer alan işlem menüsünün en sağında, telefon numarasının bulunduğu ibarenin solunda yer alan “KOBİ / Girişimci Giriş” butonuna basarak KOSGEB giriş sayfasını açabilirsiniz.

KOSGEB ana sayfasında tıkladığınız bağlantının ardından “destek.kosgeb.gov.tr” adresi karşınıza çıkıyor ve burada sol bölümde dört başlıktan oluşan bir işlem menüsü yer alıyor. KOSGEB giriş işleminiz için menüde “Ana sayfa”, “KOSGEB’e İlk Başvuru” butonlarının hemen altında üçüncü sırada yer alan “Kayıtlı Üye Girişi” butonuna tıklamanız gerekir.

Kayıtlı üye girişi butonuna tıkladıktan sonra karşınıza kullanıcı girişi yapabileceğiniz bir ekran geliyor ve bu ekrana kullanıcı adı ve şifrenizi yazdıktan sonra giriş butonuna tıklamanızın ardından KOSGEB giriş işleminiz sona ermiş ve sisteme girmiş oluyorsunuz.

KOSGEB Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

KOSGEB giriş işlemini yapmak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazdıktan sonra hata ile karşılaşıyorsanız ya da şifrenizi hatırlayamıyorsanız yapılması gereken işlem son derece basittir. KOSGEB’in giriş işlemlerinin yapıldığı destek.gov.tr sayfasındaki sol menüde “kayıtlı üye girişi” butonunun hemen altında yer alan “kullanıcı adı – şifre unuttum” butonuna basarak “KOSGEB şifremi unuttum” ya da “KOSGEB kullanıcı adımı hatırlamıyorum” problemlerinizin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

Butona tıkladıktan sonra karşınıza çıkan “kullanıcı şifre hatırlama” ekranında ilgili alanlardan ilk sıraya isterseniz vergi numaranızı isterseniz Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı yazabilirsiniz. İkinci sırada yer alan boşluğa da görselde de belirtildiği üzere elektronik posta adresinizi yazmanız ve daha sonra “gönder” butonuna basmanız gerekecektir.

Diğer taraftan e-mail adreslerini hatırlayamayanlar için 444-1-567 numaralı KOSGEB’in destek hattı bir çözüm olabilir. Çağrı merkezinde herhangi bir yetkili ile iletişime geçtikten sonra “KOSGEB şifremi unuttum ya da kullanıcı adımı bilmiyorum” derseniz KOSGEB giriş işlemleri için gerekli olan kullanıcı adınızı öğrenebilir, yeni şifrenizi nasıl alabileceğiniz konusunda destek alabilirsiniz.

KOSGEB’e İlk Kayıt Nasıl Yapılır?

KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli işletmeler için sunduğu desteklerden faydalanmak ve işletmenizi geliştirmek için kuruma yapacağınız ilk başvuruyu da internet üzerinden gerçekleştirmeniz mümkündür. İlk olarak kosgeb.gov.tr sitesine girip logonun sağındaki menüde yer alan “KOBİ / Girişimci Giriş” butonuna basmanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza çıkan destek.kosgeb.gov.tr sayfasında, sol bölümdeki menüde yer alan “KOSGEB’e ilk başvuru” ibaresine tıklamanız gerekir.

Butona tıkladıktan sonra karşınıza yukarıdaki gibi bir görsel çıkar. KOSGEB’e ilk kayıt işleminizi işletmeniz adına yapmak istiyorsanız “İşletme İlk Başvuru” bölümündeki “başvur” butonuna tıklamanız gerekir. Söz konusu butona tıklayıp KOSGEB’e ilk kayıt işlemlerine başlamadan önce yasal uyarıları dikkatlice okuyup vermiş olacağınız bilgilerdeki herhangi bir yanlışlık neticesinde meydana gelmesi muhtemel bütün mali ve hukuki yükümlülüklerin işletmenize ait olacağını ve KOSGEB’e ilk kayıt işleminiz için gerekli bilgileri en fazla 15 dakika içerisinde gireceğinizi kabul etmiş olursunuz.

Yeni girişimci olarak KOSGEB’e başvuru yapacaksanız da ikinci kısımda bulunan “Yeni Girişimci İlk Başvuru” bölümüne gelmeniz gerekir. İşlemlere başlamadan önce başvuru yapabilmek için kurum tarafından geçerli kabul edilen bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katıldığınızı gösteren bir katılım belgesine sahip olmanız veya işletmenizi İŞGEM çatısı altında kurmanız gerekir.

Eğer bir katılım belgeniz varsa bu bölümde yer alan “başvur” butonuna tıkladıkta sonra online olarak kullanıcı adı ve şifrenizi belirleme işlemlerini tamamlayabilir ve internet üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Eğer işletmenizi İŞGEM bünyesi içerisinde açacaksanız ya da yabancı uyruklu olup Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılım belgesi aldıysanız da şifrenizi ve kullanıcı adınızı temin etmek için herhangi bir KOSGEB Müdürlüğü’ne gitmeniz gerekir. KOSGEB desteği almak isteyen küçük ve orta ölçekli işletme sahibi adaylarının iş kurmadan önce kuruma başvuru yapması gerekir.

Gerekli şartları kabul edip “başvur” butonuna tıkladıktan sonra sizden istenen bilgileri doğru bir şekilde girip talep edilen adımları gerçekleştirdiğiniz durumda kaydınızı gerçekleştirmiş olursunuz ve KOSGEB giriş işlemleri için gerekli olan kullanıcı adı ve şifrenizi temin edersiniz.

Sistem Üzerinden KOSGEB Kayıt Yapılmıyor, Ne Yapmalıyım?

İnternet üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra sistem üzerinden olumsuz sonuç alanlar “KOSGEB kayıt yapılmıyor” şikayeti ile baş başa kalmaktadır. Kosgeb.gov.tr üzerinden girdiğiniz bilgiler ışığında sistemsel bir hata ya da eksik bilgi yüzünden KOSGEB kaydınızı gerçekleştiremediyseniz KOSGEB destek hattı olan 444-1-567’yi arayabilir ya da KOSGEB Müdürlüğü binalarından size en yakın olan birine giderek yetkililerle iletişime geçebilirsiniz.

KOSGEB Girişi için TIKLAYINIZ!

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.