Çiftçi Kredisi Veren 6 Banka
Yerli üretime destek vermek amacıyla tarım alanında faaliyet gösteren çiftçilerin yatırımlarını artırmaları için devlet tabanlı ve özel bankalar tarafından tarımsal kredi veriliyor. İşletme ya da yatırım kredisi ana başlığı altında çeşitlendirilmiş durumda olan krediler tarım makineleri ve tarımsal üretim için ihtiyaç duyulan malzeme satın alımlarını kapsıyor. Ziraat Bankası, Denizbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Şekerbank, Vakıfbank ve TEB tarımsal kredi veren bankalar arasında. Kredi kullanımı için gerekli şartların sağlanması halinde düşük faiz, faizsiz, uzun vadeli, kredi garanti fonu desteği gibi avantajlardan faydalanılabilir.
Yatırım kredilerinde 60 aya kadar, işletme kredilerinde ise 12 aya kadar vade seçenekleri sunuluyor. En uygun çiftçi kredisi hesaplama için çiftçi kredisi veren tüm bankaların sayfalarını ziyaret etmeli ve faiz oranlarını, vade farklarını ve devlet tarafından verilen faiz indirim avantajlarını ayrıntılı şekilde incelemelisiniz.
Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi
T.C. Ziraat Bankası tarımsal alanda faaliyet gösteren çiftçilere düşük faizli şekilde yatırım ve işletme kredisi sunmaktadır. Banka tarafından sunulan krediler iki ana başlık altında çeşitlendirilir;
- Mekanizasyon kredileri
- Bitkisel üretim kredileri
Mekanizasyon kredileri; tarımsal mekanizasyon, küçük ekipman kredileri, modern basınçlı sulama kredileri şeklinde kullandırılır. Bitkisel üretim yapan gerçek ya da tüzel üreticilerin ihtiyaç duydukları tarımsal mekanizasyon alet ve makinelerinin alımına yönelik olarak verilmektedir.
Bitkisel üretim kredileri; bahçe, tarla, örtü altı, topraksız, su kültüründe üretim amaçlı faaliyette bulunan gerçek ya da tüzel üreticilerin ihtiyaç duyacakları; tohum, gübre, ilaç, yakıt, nakliye, bakım, onarım, kira vb. masraflarını karşılanmasına yönelik sunulmaktadır.
Ziraat Bankası tarımsal kredi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!
Denizbank Çiftçi Kredisi
Denizbank sunduğu tarımsal kredileri işletme ve yatırım kredisi ana başlıkları altında toplamıştır.
İşletme kredileri; tarımsal faaliyet için çiftçinin ihtiyaç duyacağı; fide, çapalama, gübre, akaryakıt, ilaç, yem gibi her türlü tarımsal girdilerin karşılanması amacıyla verilmektedir.
Yatırım kredileri; traktör ve tarımsal ekipman kredisi, arazi alım kredisi, sera yapımı ve modernizasyonu kredisi, meyve tesis kredisi, organik tarım kredisi, iyi tarım uygulamaları kredisi başlıkları altında sunulmaktadır.
Denizbank tarımsal kredi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!
İş Bankası Çiftçi Kredisi
İş Bankası tarım kredilerini işletme kredileri, yatırım kredileri, traktör kredisi, TMO kredisi başlıkları altında çeşitlendirmektedir.
İşletme kredileri, vade çeşitliliğine göre değişen seçeneklere sahiptir:
- Tarımsal işletme kredisi (24 Ay vadeli)
- Sözleşmeli üretim kredisi (12 Ay vadeli)
Yatırım kredileri; tarımsal arazi kredisi, seracılık yatırım kredisi şeklinde sunulmaktadır.
Traktör kredileri; 0 km ve ikinci el traktör alım kredisi, tarım ekipman kredisi, pick-up türü arazi taşıtı kredisi şeklinde çeşitlendirilmiştir.
İş Bankası tarımsal kredi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!
Yapı Kredi Çiftçi Kredisi
Yapı Kredi tarımsal kredileri; tarım üretim kredileri, tarımsal yatırım kedileri, traktör kredisi, tarım makineleri kredisi, sözleşmeli tarım kredisi, TMO makbuz senedi kredisi şeklinde çeşitlendirilmiştir. Öte yandan Yapı Kredi tarımsal krediler başlığı altında seracılık alanında sunulan; seracılık kredisi ve sera yapım kredisi de bulunmaktadır.
Yapı Kredi tarımsal kredi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!
Şekerbank Çiftçi Kredisi
Şekerbank tarımsal kredileri; işletme, yatırım kredileri ve aile çiftliği kredileri olmak üzere 3 ana başlık altında toplanmıştır.
İşletme kredileri; yıllık tarımsal faaliyetlerde ihtiyaç duyulan tarımsal girdilerin finansmanı amacıyla kısa vadeli kredilerdir.
Yatırım kredileri; tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi ve üretimin artırılması amacıyla yapılacak yatırımların uzun vadeli kredilerle desteklenmesini kapsar.
Aile çiftliği kredileri; tarla büyütme kredisi, tarım ekipmanları kredisi, tarımsal eko kredi ve kırsal kalkınmayı destekleme kredisi şeklinde çeşitlendirilmiştir.
Şekerbank tarımsal kredi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!
Vakıfbank Çiftçi Kredisi
Vakıfbank tarımsal kredileri de pek çok bankada olduğu gibi işletme ve yatırım kredisi ana başlıkları altında toplanmıştır.
İşletme kredileri; bitkisel üretim kredisi, sera işletme kredisi, organik kredi, tarımsal işletme kredisi, TMO kredisi şeklinde düzenlenmiştir.
Yatırım kredileri; daha uzun vadeli şekilde sunulan traktör kredisi, makine ve ekipman kredisi, tarım arazisi alım kredisi başlıkları altında çeşitlendirilmiştir.
Vakıfbank tarımsal kredi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!
TEB Çiftçi Kredisi
TEB tarafından verilen çiftçi kredileri çok daha fazla çeşitlilik arz etmektedir. İşletme ve yatırım kredileri ana başlıkları dışında tarım girişimcilerine yönelik kredi garanti fonu tarafından desteklenen kredileri de bu bankadan kullanmanız mümkün.
İşletme kredileri; hasat kredisi, organik tarım kredisi, iyi tarım uygulaması kredisi, sözleşmeli üretim kredisi, tarımsal gelir kredisi şeklinde sunulmaktadır.
Yatırım kredileri; tarımsal proje kredisi, makine ekipman alım kredisi, traktör kredisi, çiftlik ve bahçe modernizasyonu ve inşaa kredisi, modern basınçlı sulama sistemleri kredisi başlıkları altında çiftçilere kullandırılmaktadır.
IPARD kapsamında hibe başvurularına ilişkin krediler ve kredi garanti fonu destekli krediler için TEB’in tarımsal proje kredilerinden faydalanabilirsiniz.
TEB tarımsal kredi detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ!
ÇKS Nedir?
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS); Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin kayıt altına alınması, tarımsal faaliyetlerin takibi ve desteklenmesi amacıyla oluşturan veri tabanıdır. ÇKS ile kredi veren bankalar ve çiftçiler için sistem büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Çiftçinin tüm faaliyetlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı sistem sayesinde çiftçilerin kredi kullanımları kolaylaştırılmıştır.
Çiftçi kredilerinin tamamı için devlet ve özel bankalara başvuru yaptığınızda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi istenmektedir. Aynı zamanda ÇKS kaydınızın bulunması devlet tarafından sağlanan tüm hibe, geri ödemeli, düşük faizli, faizsiz kredi başvurularında da kolaylık sağlamaktadır. ÇKS kredisi faizleri şeklinde bir düzenleme söz konusu değildir ancak ÇKS belgesi sahibi olmak suretiyle kullanılacak çiftçi kredileri bulunmaktadır. Bu kapsamda sağlanan ÇKS kredisi hesaplamaları için özel bankaların ve kamu bankalarının web sayfalarından ve il ya da ilçenizde bulunan banka şubelerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
ÇKS sistemine yeni kayıt yaptırdığınızda; T.C. kimlik no, isim, soyisim, baba adı ve doğum bilgileri üzerinden kayıt yapılmaktadır. Sisteme yapılan kayıt sonrasında devlet tarafından çiftçilere sağlanan destekler ve projelerle ilgili bilgilendirme maillerini düzenli şekilde alırsınız.