Kamu Dünyasına Dair

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Sigortalı olarak çalışan herkes emekli olacağı günü bekler. Sigorta kademeleri farklı olduğundan dolayı herkesin emeklilik zamanı da farklı olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen her kademeye göre uygun oluşturulmuş emeklilik hesaplama sayfaları bulunmaktadır. Bu yazımızda oluşturulmuş bu sayfalar üzerinden Emeklili Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır tüm detaylarıyla anlatacağız.

Emeklilik Hesaplama İşlemleri

Emeklilik hesaplama işlemini yapmak isteyen herkes Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulmuş sayfalara giriş yaparak emekliliğini hesaplayabilmektedir. Emeklilik hesaplamak için eskiden olduğu gibi formüller denemeye veya hesaplamalar yapmaya kesinlikle gerek yoktur. Yazımızda anlatacağımız Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır başlıklarını uyguladıktan sonra emeklilik hesaplama işlemlerinin kolay bir şekilde yapılabildiğini görebilirsiniz.

Emeklilik hesaplama işlemlerinin tamamı Sosyal Güvenlik Kurumu altyapısın üzerinden yapılmaktadır. Bu sebeple sistem üzerinden girmiş olduğunuz bilgilerinizin tamamının güvenliği sağlanmaktadır ve hesaplama ekranında kullandıktan sonra bilgileriniz saklanmaz.

Emekli Sandığı Emeklilik Hesaplama

Emekli sandığı yani 4C emeklilik hesaplama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vermiş olduğu hizmet ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • Hesaplama sayfasında bulunan Doğum Tarihi, 23.05.2002’e Kadar(4A), Başlangıç Tarihi, Cinsiyet, 23.05.2002’Sonrası(4A), Bitiş Tarihi, Hizmet Tür bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra “Ekle” butonuna tıklayınız. Bilgiler eklendikten sonra da “Hesapla” butonuna tıklayınız.

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Hesapla butonuna tıkladıktan sonra emekli sandığı emeklilik hesaplama ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Emekli Sandığı Emeklilik Hesaplama İşlemi İçin TIKLAYINIZ.

BAĞ-KUR Emeklilik Hesaplama

BAĞ-KUR yani 4B emeklilik hesaplaması da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verdiği hizmet sayesinde gerçekleştirilmektedir. Bu hizmeti “SGK 4/b Ne Zaman Emekli Olabilirim? Uygulaması” olarak adlandırmaktadır. BAĞ-KUR emeklilik hesaplama işlemleri için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Hesaplama ekranında bulunan Emeklilik Türü, Cinsiyet, Doğum Tarihi, Maluliyet Var Mı?, Maluliyet Derecesi, Erken Yaşlanma Var Mı?, Bakıma Muhtaç Malül Çocuğunuz Var Mı? boşluklarını doldurunuz. Eğer yurt dışı ödemesi tercih ediyorsanız “Sadece yurt dışı borçlanması ile emekli olmak istiyorum” bölümünü de işaretleyiniz.

  • Tüm bilgileri eksiksiz olarak girdikten sonra “Tamam” butonuna tıklayınız. Tıkladıktan sonra BAĞ-KUR emeklilik hesaplama işlemini gerçekleştirmiş bulunuyorsunuz. Emekliliğiniz ile ilgili tüm bilgiler bu sayfada listelenecektir.

BAĞ-KUR Emeklilik Hesaplama İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

SSK Emeklilik Hesaplama

SSK, yeni isimlendirmesiyle 4A emeklilik hesaplamaları SGK tarafından oluşturulan alt yapıda yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu bu hizmeti internet sayfası üzerinden vermektedir ve hizmetin ismi ” Ne Zaman Emekli Olurum” şeklindedir. SSK emeklilik hesaplama işlemini gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • SSK emeklilik hesaplama ekranı aşağıda gördüğünüz gibidir. Hesaplama ekranında bulunan Cinsiyetiniz, Doğum Tarihiniz, Hizmete Başlama Tarihiniz, SSK Prim Ödeme Gün Sayınız, Diğer Sandıklara Ait Gün Sayınız, Askerlik/Sanatçı Gün Sayınız, Fiili Gün Sayınız, Yurtdışı Gün Sayınız, 3600 Günün Doldurulduğu Tarih  bilgilerini eksiksiz olarak giriniz.

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Bilgileri eksiksiz olarak girdikten sonra “Gönder” butonuna tıklayınız. Gönder butonuna tıkladıktan sonra SSK emeklilik hesaplama işleminizi tamamlamış bulunuyorsunuz.

SSK Emeklilik Hesaplama İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Emeklilik İkramiyesi Hesaplama 

Sosyal Güvenlik kurumunun vermiş olduğu hizmet ile beraber emekli ikramiyenizi kolaylıkla hesaplayabilirsiniz. Hiçbir formül veya işleme gerek kalmadan emeklilik ikramiyesini hesaplayabilirsiniz.  İlk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından oluşturulan emeklilik ikramiyesi hesaplama hizmetinin sayfasına giriş yapınız. Ardından aşağıda belirttiğimiz adımları takip ediniz.

  • Emeklilik ikramiyesi sorgulama ekranında bulunan; Derece, Kademe, Ek Gösterge, Hizmet Yılı, Hizmet Ayı, Kıdem Yılı, İkramiye Yılı, Aylık Tarihi, Pay/Payda, Kad. Taz. Ek Gösterge, Makam+Temsil+Görev Tazminat Göstergesi, İkramiye yılı boşluklarını eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Boşlukları doğru bir şekilde doldurduktan sonra “Hesapla” butonuna tıklayıp, emeklilik ikramiyenizi hesaplayabilirsiniz.

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Ne Zaman Emekli Olurum?

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için sizler için oluşturulmuş sorgulama ekranını kullanabilirsiniz. Ne zaman emekli olabilirim hizmeti e-Devlet tarafından verilmektedir. Fakat e-Devlet üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilmek için e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifresi almak için en yakın PTT şube veya müdürlüklerine gidebilirsiniz. PTT şube veya müdürlüğüne gittikten sonra e-Devlet başvurusunda bulununuz. Kısa bir süre içerisinde e-Devlet şifreniz 2 Türk Lirası karşılığında tarafınıza teslim edilecektir.

  • e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfaya giriş yaptıktan sonra hemen sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” butonuna tıklayınız.

  • Karşımıza çıkan sayfa e-Devlet giriş sayfasıdır. T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi boşluklarını doğru bir şekilde doldurduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

  • e-Devlet sistemine giriş yapmış bulunmaktasınız. Ana sayfada kırmızı ile belirttiğimiz arama bölümüne “Ne Zaman Emekli Olabilirim” yazıp çıkan akıllı sonuca tıklayınız.

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayacak olan hesaplama ekranı karşınıza gelecektir. Burada bulunan Sigorta Kolu ve Hizmet Başlama tarihi boşluklarını doldurunuz ve “Sorgula” butonuna tıklayınız.

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Sorgula butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelecek olan ekranda ne zaman emekli olabileceğinize dair tüm detaylar yer almaktadır. Buradan ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilir. Hatta bu sayfanın çıktısını hemen alabilirsiniz.

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Emeklilik Tablosu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenmiş olan emeklilik hesaplama tablosu hemen aşağıdadır. Bu tabloda sigortalılık başlangıç tarihleri ve talep tarihleri açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Yaş sınırlamalarını ve prim günlerini bu tablo üzerinden kolaylıkla görebilirsiniz.

Emeklilik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.