Kamu Dünyasına Dair

2017 BAĞ-KUR Yapılandırma

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM), çıkartmış olduğu yeni torba kanunu ile BAĞ-KUR borçlarının yapılandırılacağını duyurdu. BAĞ-KUR’luların yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri, pirimlerini zamanında ödeyememe ve ödemelerde yaşanan güçlüklerdir. Bundan dolayı BAĞ-KUR borcu olan binlerce birey bulunuyor. Durum böyle olunca, devlet bazı dönemlerde bireylerin BAĞ-KUR borçlarını daha rahat ödeyebilmeleri sebebiyle BAĞ-KUR yapılandırması yapıyor. Bu yapılandırmalar ile BAĞ-KUR borcu olan bireyler bazı şartlar ile borçlarını yapılandırır ve kolayca ödemelerini yapma imkanına sahip olur. Bu yazımızda 2017 BAĞ-KUR yapılandırma hakkında gerekli bilgileri sizler için derledik.

2017 BAĞ-KUR Yapılandırma Hakkında

BAĞ-KUR ile alakalı yapılandırma durumlarında haber kanallarıyla ve özellikle Resmi Gazete aracılığı ile tüm bireylere konuyla ilgili duyuru yapılır. Ayrıca BAĞ-KUR Yapılandırması için duyuruda yapılandırma şartları da belirtilir. Bu şartlara uyan bireyler bulundukları bölgelerdeki vergi dairelerine başvurarak BAĞ-KUR yapılandırma yoluna gidebilirler. Borçlar üzerinde yapılan yapılandırmada, borcunuz üzerine eklenen faizleriniz silinir ve ana borç üzerinden yapılan bir düzenleme ile taksit taksit ödemeniz sağlanır. Yapılandırma sonrası borcunuzu düzenli bir şekilde ödemeniz gerekiyor. Yaptırdığınız yapılandırma sonucunda elinize bir ödeme planıyla ilgili detayların bulunduğu bir belge verilir. Böylece ödemelerinizi takip edebilir ve kolay şekilde geciktirmeden ödeyebilirsiniz.

2017 BAĞ-KUR Yapılandırma Başvuru Şartları Neler?

Meclisin çıkarttığı yeni kanuna göre, yapılandırma kapsamına, 2017 yılının Mart ayından öncesinde ödenmemiş BAĞ-KUR borcu bulunan bireylerin borçlarını ödemeleri amaçlanmıştır. Bu düzenleme ile belirtilen tarih öncesindeki prim borcunuz üzerinden gecikme zammı ve faiz kaldırılacak. Şu anki enflasyon oranında yeniden hesaplanan borcunuzu 6, 9, 12, 18, 36 taksitle veya peşin ödeyebilmeniz mümkün kılınacak. Daha önceki kanunlarda yer alan 12 aydan fazla borcun bulunması durumunda borçların silinmesi gibi bir durum bu kanunda söz konusu değildir.

BAĞ-KUR yapılandırma haberini duyan, daha önce 6736/6552 yasaları ile borçlarını yapılandırmış ve ödemelerini yapan bireyler “bu kanundan yararlanabilir miyim?” şeklinde sorular yönelttiler. Ancak BAĞ-KUR pirim borcunuzu daha önce bahsettiğimiz kanunlarla yapılandırmış ve düzenli ödeme gerçekleştiriyorsanız borçlarınız üzerinden yeniden bir yapılandırma yoluna gidilmeyecek. Ancak yapılandırma yapmadığınız 2016 Mart ayı öncesi BAĞ-KUR borçlarınız için yapılandırma başvurusunda bulunabilir ve borcunuzu yapılandırabilirsiniz.

Af var mı sorusu yönelten bireylere maalesef ki bu konu ile ilgili herhangi bir düzenleme görülmediğini de belirtilmiş. Eğer 2017 Mart ayının öncesinde BAĞ-KUR’a borcunuz varsa, yapılandırmanın başlaması ile ilgili kuruma giderek başvurabilirsiniz.

2017 BAĞ-KUR Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Kesin bir tarih verilmemiş olmasına rağmen BAĞ-KUR yapılandırma başvurularının Haziran ayı itibariyle başlaması bekleniyordu. TBMM’nin çıkardığı torba yasasına göre bu yapılandırma duyurusu her an yapılabilir. BAĞ-KUR borcunuz bulunuyor ve şartlarınız uyuyorsa duyuru yapıldığı andan itibaren 30 Haziran 2017 tarihine kadar BAĞ-KUR dosyanızın bulunduğu SGK Merkezine başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekir. Duyuru yapılan ay için ay sonuna kadar da başvuru süresi bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.